İnternet Kotanız Bitmesin..

TTnet gibi sabit internet Kullanan çoğu kullanıcı interneti AKN denen kotası var.
Neydi bu AKN : Adil Kullanım Noktası  (sözde adil).   Bu kota size yüksek hızda internet hizmetini  belirlenen kota (40GB – 60 GB )  kadar kullandırıyor ve sonra hızın birden düşüyor..
Bir internet sayfası açıyorsunuz, hoop bir uyarı sayfası ” AKN kotanız bitmiştir. Artık internetiniz kağnı gibi olacak”  ve ” İsterseniz ek kota alın bize biraz daha para ödeyin nolurr…” mesajlarını görebilirsiniz.

Kotalarınızı en çok video izlemeler harcar (youtube, canlı tv yayınları gibi). Çoğu kullanıcı  dosya, film  program v.b. indirme yaparak harcar. Sosyal medya üzerinden izlenen videolarda aynıdır.

İnternet çağı dedikler bu çağda kota ile internet satıp kimseye yetmemesi gayet normal. Bu konuda biraz destek olabilecek bir adım atılsa da yeterli değil bence.

NEDİR BU KOTA-da BİZE DESTEK OLACAK SİSTEM

Sistem şöyle bir güzellik sağlıyor.
Gece 02:00 ile sabah 08:00 arasında yapılan internet kullanımları kotanıza dahil edilmeyecek.
Hatta AKN’nin  yani hızlı kotanızın %100 bitmiş internetiniz yavaşlamış olsa dahi,  bu saatler arasında hız düşümünden etkilenmeyeceksiniz.

Şimdi buna göre, varsa izlemek istediğiniz film, indirmek istediğiniz program vesaire, vaktiniz varsa siz gece yapın yada ufak bir ayarlama ile bilgisayarınız kendi indirsin diye programlayarak,  o saatlerde İnternetinizi kullanmış ve kotanızı yememiş olursunuz.

Her ne kadar bu bir fırsat olsa da, kota sonuçta var mı var. Kota bitince ay sonu gelmeden zayıflayan internet hızı, dört gözle beklenen yeni ay ve hızlı kotası. Bu şimdilik böyle nereye kadar gider göreceğiz.
Birde dediklerine göre ;
31 Aralık 2018’den itibaren adil kullanım noktası denen “AKN” tamamen kaldırılması bekleniyor.
Hadi hayırlısı.